Aktywność naukowa studentów Koła Naukowego Żywienia w Sporcie

Z przyjemnością informujemy, że Daniel Kandziora oraz Maksymilian Kafka, studenci i członkowie Koła Naukowego Żywienia w Sporcie działającego przy Zakładzie Technologii i Oceny Jakości Żywności, wzięli udział w międzynarodowej konferencji naukowej International Medical Congress of Silesia 2025 – „SIMC 2025". Opiekę naukową nad uczestnikami sprawowała dr n. o zdr. Wiktoria Staśkiewicz-Bartecka.

Podczas sesji tematycznej poświęconej dietetyce i żywieniu zaprezentowane zostały dwa wystąpienia:

  • Body Composition and Orthorexia Risk in Football Players of Varying Levels

  • The Relationship Between Orthorexic Tendencies and Body Image Perception Among Dietitians

Serdecznie gratulujemy studentom zaangażowania, wysokiego poziomu merytorycznego prezentacji oraz aktywnej postawy badawczej. Cieszymy się, że młodzi naukowcy godnie reprezentują naszą jednostkę w środowisku akademickim. Życzymy im dalszych sukcesów naukowych oraz nieustającej pasji w rozwijaniu zainteresowań!

 

att.m7W0l0jsfELuHcLbJzDQ7t-_hCnhOarwvIgywg0iNM4.jpg (46 KB)

IMG_9882.jpg (8.07 MB)

Deklaracja Dostępności